Shampoo Bar – Nature Box Almond Oil

Shampoo bar

Je hoort er tegenwoordig steeds meer over, shampoo bars. Ik vraag me al een tijdje af of dit nou eigenlijk net zo goed werkt als shampoo’s in flessen en dus kocht ik de shampoo bar van Nature Box with Almond Oil. De verpakking beloofd dat deze shampoo bar moet zorgen voor gewichtloze volume en dikker haar van de wortelen tot de uiteinden. Ik was in ieder geval ontzettend benieuwd of het de shampooflessen kan evenaren. 

Eerst iets meer over een shampoo bar

Misschien ken je ze wel van die kleine zeepjes waarmee jij je handen kunt wassen die altijd ontzettend glibberig zijn als ze nat worden. Als je ze nat maakt dan is de kans groot dat ze uit je handen glijden. Daarop lijkt deze shampoo bar. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd of dit mij gaat overkomen in de douche. Ik hoop je iets meer te kunnen vertellen over het gebruik van deze bar. 

Wat is een shampoo bar?

Shampoo is tegenwoordig in een vaste vorm te koop, namelijk shampoo bars. Het stukje ‘zeep’ breng je over je de lengte van je haar aan om vervolgens ook je hoofdhuid er mee in te soppen. De shampoo bar bevat allerlei ingrediënten die goed zijn voor je haar en je hoofdhuid. 

Hoe gebruik je een shampoo bar?

De bar moet je onder warm water nat maken waardoor je handen volraken met schuim. Vervolgens was je met dat schuim je haar van de wortels tot de uiteinden. Volgens de verpakking van Nature Box Shampoo Bar with almond oil kan deze bar 2 volle flessen met shampoo vervangen. Dus ik ben benieuwd of deze voorspelling het waar gaat maken. 

Hoe bewaar je een shampoo bar?

Na gebruik laat je de bar goed opdrogen. Het is verstandig om het te bewaren op een droge en niet te warme plek. Je hebt er ook handige bakjes voor waar je ze op kunt laten drogen. Wil je het graag op reis meenemen dan kun je voor een zakje kiezen. Moet je alleen wel even kijken of de bar erin past. 

Waarom voor een shampoo bar kiezen?

Allereerst is het een milieubewuste keuze, bewuster dan een shampoofles. De bar bevat geen verpakking van plastic maar van gerecycled karton. Doordat het niet van vloeistof is, neemt hij ook veel minder ruimte in beslag dan een fles. Dit maakt hem handig op mee te nemen op vakantie of als je ergens heen gaat en je wilt niet te veel spullen mee nemen.

Daarnaast is het dus kostenbesparend omdat in dit geval, de bar van Nature Box, 1 bar, twee flessen kan vervangen. Ik heb deze bar gekocht voor €6,99 bij de Trekpleister. Een fles van Nature Box Almond shampoo kost bij de Kruidvat ook €6,99, dus zou je in theorie dat bedrag ook moeten besparen. 

Shampoo bar Nature Box

Nature box

Nature Box heeft een aantal doelen als uitgangspunt. Allereerst willen zij 100% koudgeperste oliën gebruiken. Door dit te doen worden alle vitaminen, antioxidanten, kleur en geur van de ingrediënten bewaard. Dit maakt dat de shampoo goede stoffen voor jouw haar bevat. Daarnaast zijn alle producten van Nature Box vegan gekeurd en van natuurlijke oorsprong.

Voor de flessen gebruiken zij 25% gerecycled plastic wat maakt dat zij een bijdrage proberen te leveren aan het plastic-probleem in de wereld. Daarnaast dragen zij bij aan het ondersteunen van de boeren die verantwoordelijk zijn voor de ingrediënten. Onder anderen is Nature Box supporter van Guar-boeren en van de boeren die palm-olie verbouwen. Zij leren hen om duurzame producten te verbouwen en bieden sociale ondersteuning. 

Shampoo bars van Nature Box

In deze review ga ik het hebben over de Nature Box Almond oil, maar het merk heeft nog twee andere soorten shampoo bars. Je hebt ook variant van Nature Box Avocado oil en Nature Box coconut oil. De avocado oil zorgt ervoor dat je haar tot in de puntjes wordt verzorgd. De coconut oil is juist om je haar te hydrateren om je haar minder droog te maken. 

Nature Box

Wat doet amandelolie voor je haar?

Amandelolie wordt regelmatig gebruikt in producten om je haar mee te verzorgen. Toch wilde ik er iets meer over weten en ben opzoek gegaan, naar wat amandelolie exact voor je haar doet. Amandelolie heeft een voedende werking, onder andere dankzij vitamine A,B en E. Het zorgt ervoor dat jouw haar wordt gehydrateerd, zodat het niet droog of dof wordt. Het zit ook bomvol mineralen, zoals magnesium, kalium, ijzer, fosfor, en proteïne. Allerlei voedingsstoffen die je haar maar al te graag opnemen. 

Naast dat het je haar ontzettend voedt, doet het eigenlijk nog veel meer. Zo stimuleert het de haargroei, maakt het je haar dik en gezond, gaat haarverlies tegen en het verwijdert en voorkomt roos. Kortom een echt wondermiddeltje voor je haar dus. Vrij logisch dat amandelolie vaak in verzorgingsproducten voor je haar wordt ingezet. Wil je meer over amandelolie weten, bekijk dan deze website

Mijn ervaring met de Nature Box Shampoo bar almond oil

Na de eerste keer de Nature Box almond oil te gebruiken, kan ik me goed voorstellen dat het zuiniger is dan een shampoofles. Het schuim dat zich vormt zodra de almond oil bar nat is, is hetgeen dat je in je haar smeert waardoor je zelf de hoeveelheid kan bepalen. Bij een fles heb je gauw net te veel. In eerste instantie dacht ik dat het nooit goed zou komen omdat het zo weinig product is wat je eigenlijk gebruikt in vergelijking met een shampoofles. 

Toch moet ik zeggen dat zodra mijn haar was opgedroogd mijn haar er goed uitziet. De Nature Box almond oil zorgt ervoor dat mijn haar glad aanvoelt, meer volume heeft en glanst. Ik heb geen conditioner gebruikt en ik heb ook geen gebruik gemaakt van oliën of leave in conditioners, om te kijken hoe het product in zijn eentje zou functioneren. Ik ben in ieder geval aangenaam verrast! Wel merk ik dat mijn haar eerder vet wordt, dan bij een normale shampoo. 

Wil jij de shampoo bar van Nature Box almond oil aanschaffen?

Nu wil jij natuurlijk ook je eigen shampoo bar van Nature box almond oil of een van de andere soorten uitproberen. Je kunt ze bij de volgende winkels aanschaffen: €6,99 bij de Etos, voor verschillende prijzen bij Bol.com, €6,99 bij de Kruidvat

Conclusie over een shampoo bar van Nature Box almond oil

Ik had niet verwacht dat ik zo enthousiast zou zijn over het resultaat van de Nature Box almond oil bar. Mijn haar voelt zacht aan en lijkt zelfs minder droog. De Nature Box almond oil lijkt mij een goede vervanger voor de shampoofles. Het is namelijk een stuk zuiniger, neemt minder plek in beslag en doet ook nog is wat het beloofd. Het biedt volume en glans. Ik ga de shampoo bar van Nature Box almond oil in ieder geval zeker nog een keer kopen!

Zou jij een shampoo bar gebruiken?

shampoo bar

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?