Rituals body cream – The Ritual of Holi

Rituals body cream

Nadat jij je lichaam hebt gescrubt met de Rituals Body Scrub – The Rituals of Chadó, moet je lichaam ook weer gevoed worden. Ik probeerde daarom deze Rituals body cream – The Ritual of Holi uit, om te kijken of hij geschikt is om je lichaam mee te verzorgen. De kleurrijke verpakking wekt voor mij in ieder geval grote verwachtingen. Rituals geeft aan dat deze body cream flamingo flower en pink grapefruit bevat, twee redelijke zoete geuren. Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd of deze Rituals body cream mij zal bevallen.

The Ritual of Holi

The Ritual of Holi collectie is geïnspireerd op het Holi feest in India. Het is een eeuwenoude traditie waarbij de start van de Lente met veel kleur wordt gevierd. Het staat gelijk aan gelijkheid, verzoening en liefde. Het gooien van de gekleurde poeders staat voor het loslaten van emoties. Het is bovendien een manier waarop een nieuwe start, verbondenheid en diversiteit wordt gevierd.

Het lijkt mij een bijzondere ervaring en zou het graag een keer willen meemaken. In Nederland kan dit trouwens tijdens sommige festivals, bijvoorbeeld het festival of colours en Rotterdam colour sensation. Net als alle andere lijnen van Rituals heeft ook de The Ritual of Holi meerdere producten in het pakket. Zie hier de complete lijn.

The Rituals body cream – The Ritual of Holi

Voor deze review heb ik enkel deze Rituals body cream uitgeprobeerd. Voor slechts €6,90 schaf je deze schattige body cream van Rituals al aan. Een fatsoenlijke prijs als je het mij vraagt. Zowel de flamingo bloem als de pink grapefruit zorgen voor de zoete geur die deze body cream zou moeten bezitten. De flamingo bloem zorgt voor de verzachtende en zuiverende functie en de pink grapefruit zorgt voor de verfrissende en reinigende eigenschap en voor een glow.

Het gebruik van The Rituals body cream – the Ritual of Holi

Op de website van Rituals staat dat het hydraterende effect wordt vergroot wanneer je de body cream aanbrengt op een nog vochtige huid. Dit staat echter niet op de verpakking geschreven. Een gemiste kans, aangezien niet iedereen de website over een product bezoekt. Normale gesproken gebruik je een body cream namelijk op een droge en schone huid.

Verkoop punten van The Ritual of Holi

Uiteraard kun je de volledige collectie aanschaffen bij Rituals winkels.  De lijn van The Ritual of Holi staat voor plezier, echtheid en vooral voor het leven niet te serieus nemen. Een leuke en belangrijke boodschap, aangezien sommige mensen (#guilty) het leven soms wel te serieus nemen. Rituals heeft daarom een leuke gift package toegevoegd aan de collectie, the playfull small treat. Voor €9,50 krijg je de holi doucheschuim (50 ml) en de holi crackling bodymouse (50 ml).

Wil je een groter cadeau schenken, dan kun je bij Bol.com deze Happy Box “Premium Rituals – The Ritual of Holi kopen. Deze Happy Box bevat maar liefst 11 producten. Verder kun je The Ritual of Holi aanschaffen bij de Bijenkorf,

Hoe is deze Rituals body cream, The Ritual of Holi, mij bevallen?

Toen ik de verpakking open maakte herinnerde ik mij de geur van Therme Body Butter, pink lotus. Pas wanneer ik een beetje body cream op mijn lichaam smeerde, rook ik de frisheid. Iets wat ik niet had verwacht, aangezien er een zoete geur wordt beloofd. Ik denk dat dit door de pink grapefruit komt. Bovendien is de body cream wit en niet roze, wat ik in eerste instantie had verwacht.

Je huid wordt wel degelijk gehydrateerd door middel van deze Rituals body cream, toch vind ik de resultaten niet denderend. Zelfs niet wanneer ik mijn huid eerst vochtig maak. Ik ervaar betere resultaten met de body butter van Therme. Desondanks stelt hij niet teleur, aangezien deze Rituals body cream je huid zacht maakt. Alleen moet je dus wat vaker smeren om je huid zacht te houden. De glow die deze cream, beloofd zie ik echter niet terug.

Ik zou deze Rituals body cream zeker opnieuw kopen. Het is een leuke kleurrijke verpakking en het maakt je huid zacht. De prijs van deze body cream vind ik ook ontzettend meevallen. Over het algemeen vind ik de producten van Rituals namelijk best prijzig, zoals de fortune balm van €9,90.

Holi Ritual body cream

Gebruik jij wel is een body cream?

rituals body cream

*Deze pagina bevat een affiliatie link.

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?