Wat te doen tegen pluizig haar?

pluizig haar

Bad hair days, we hebben ze allemaal wel is een keer. Mijn grootste probleem is pluizig en droog haar. Ik heb regelmatig last van pluizig haar en dat vind ik verschrikkelijk. Een lange tijd ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn haar weer stralend en glad te krijgen, maar niets leek te helpen. Inmiddels heb ik een aantal manieren ontdekt die wel heel goed voor mij helpen en ik deel ze dan ook graag met jou. Laat mij vooral even weten welke tips voor jou goed werkte. 

Hoe voorkom ik pluizig haar?

Ik deel graag met jou de tips en tricks die mij hebben geholpen met het verminderen van pluizig haar. Uiteraard glipt er wel is een dag tussendoor waarbij mijn haar weer pluist, maar dan ligt het vaak aan het niet uitvoeren van deze tips. Op mijn website en op mijn instagram zijn wel een aantal foto’s te vinden waarop ik droog haar heb. Momenteel probeer ik veel nieuwe dingen uit voor mijn site en kom ik erachter wat wel en wat niet werkt. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt!

 1. Een verzorgingsmasker van kokosolie en castor olie.
  Regelmatig maak ik een haarmasker van kokosolie en castor olie. Als je wilt weten hoe ik dat doe, klik dan hier. Dit masker zorgt ervoor dat je haren weer gaan glanzen en gevoed worden. Ik breng het haarmasker een keer in de week aan om de beste resultaten te halen. Ideaal wanneer je een Netflix avondje houd om dit haar masker in te laten trekken. Overigens laat ik het intrekken als ik slaap. 

 2. Het gebruik van de juiste conditioner
  Uiteraard kan een goede conditioner het verschil brengen. Een conditioner die hydraterend werkt is naar mijn ervaring het beste. Ik gebruik deze haar conditioner van XHC Hemp. Hennep zorgt voor hydratatie, zowel in je haar als op je gezicht. Ik heb hem aangeschaft voor €2,80 en mijn haar zit beter dan ooit. Lees hier mijn uitgebreide review over het product.
 3. Het verzorgen met argan olie
  De meeste zullen het wel kennen, maar argan olie is een hele goede manier om je haar te voeden. De vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E waar argan olie uit bestaat, dringen namelijk goed door in het haar waardoor je haar flexibeler word. Bovendien maken die elementen je haar glanzend en glad en het zorgt ervoor dat jouw haar het vocht beter vasthoudt.
 4. Eerst conditioner en dan pas shampoo
  Ik heb deze tip ooit op een verpakking van een conditioner gelezen en eigenlijk doe ik het daarom nooit meer anders. Ik breng eerst de conditioner aan en dan pas de shampoo. Conditioner beschermt dan namelijk je haar schubben tegen de shampoo. En de resten van de conditioner spoelen beter uit omdat je daarna de shampoo gebruikt. Overigens verschillen de meningen hier wel heel erg over. Niet iedereen vind dat deze manier werkt.
 5. De juiste shampoo
  De zoektocht naar een geschikte shampoo is soms nog wel lastig. Een hydraterende shampoo is noodzakelijk om de vochtbalans in je haren te herstellen. Ik gebruik deze shampoo van L’Oreal Paris Elvive Full Fiber . Deze shampoo is geschikt voor dun haar dat meer volume kan gebruiken. Op die manier sla ik twee vliegen in één klap.
 6. Niet te heet douchen
  Hitte zorgt voor wrijving en dat zorgt ervoor dat je haar erg pluizig kan worden. Zo krijg ik bijvoorbeeld in het buitenland krullend haar terwijl ik eigenlijk heel stijl haar heb. Dit heeft te maken met het klimaat en de luchtvochtigheid. Te heet douchen zorgt ervoor dat je haar schubben open blijven staan en dat maakt je haar kwetsbaar. Het wordt zelfs aan geraden om aan het einde van het douchen, je haar nog na te spoelen met koud water. Dan sluiten de haar schubben weer. Overigens moet je dan wel even je tanden op elkaar zetten. 
 7. Hydrateren, hydrateren en hydrateren
  Het is ontzettend belangrijk om bij pluizig haar je haren goed te hydrateren. Daarom is het raadzaam om een vochtinbrengende shampoo, conditioner en/of haarmasker te gebruiken. Ik gebruik soms ook leave in conditioners om mijn haar extra te hydrateren. 
 8. De manier van drogen
  Ook de manier waarop jij je haar droogt, kan bepalen of je pluizig haar krijgt of niet. Het is belangrijk om zo min mogelijk wrijving te creëren. Het word dus afgeraden om je haar droog te wrijven. Je moet juist je haar droog deppen met de handdoek. Vind je dat te veel werk, laat het dan in een handdoek op je hoofd drogen en ondertussen kun jij je make up of je outfit aantrekken.
 9. Vermijd hitte
  Opnieuw weer die hitte. Stijl jij je haar namelijk met warmtebronnen? Ook die kunnen ervoor zorgen dat je pluizig haar krijgt. Voorkom dus zoveel mogelijk de hitte en probeer bijvoorbeeld op koude lucht te drogen. Of probeer je haar te stylen op manieren waarbij geen warme aan te pas hoeft te komen.
 10. Slaap niet met nat haar
  Doordat nat haar veel kwetsbaarder is dan droog haar, wordt het afgeraden om met een natte coupe te gaan slapen. Het helpt dus om je haar eerst te laten drogen. Heb je geen tijd om te wachten, gebruik dan een microvezel doek. Doordat die doekjes graag vocht opnemen is je haar zo droog. 

Tot slot

Om pluizig haar te voorkomen, is het belangrijk om hitte en wrijving zoveel mogelijk te voorkomen. Of je nu met hitte je haar in model brengt en/of droogt of juist houdt van een hele hete douche, allemaal niet doen. Daarmee ontstaat namelijk pluis en maak jij je haar kwetsbaarder. Het is bovendien aan te raden om je haar zoveel mogelijk te hydrateren en te voeden. Dat maakt je haar namelijk stralend, mooi en gevoed. En dat is wat we willen. Nog even een bonus tip, het zou ook werken om op een kussen te slapen van satijn. Dat zou voor de minste wrijving veroorzaken. Ik heb dat alleen nog niet getest. 

Haar pluizig

Wat doe jij om pluizig haar te voorkomen?

pluizig haar

*Deze pagina bevat affiliate links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email