De Natuurlijke lippen Balsem – Rituals Magic Balm

Helaas verkoopt Rituals deze lippen balsem sinds februari 2020 niet meer. Hij is nog wel te koop bij Hair & Body & Beauty . Rituals heeft een nieuwe lijn als vervanging op de markt gebracht. Bekijk mijn ervaringen met de vervangende lippen balsem! 

Lippen Balsem

Lippen balsem zorgt ervoor dat jouw lippen gehydrateerd door het leven kunnen. Als je net als mij niet tegen alle ingrediënten kan, is het lastig om het juiste product te vinden. Je kunt je vast wel voorstellen dat het een opluchting was toen ik een lippen balsem had gevonden waar ik wel tegen kon. Geen droge en brandende lippen meer! Natural Lip Balm van Rituals Magic Balm  was voor mij de oplossing! Het is voor mij de enige lippen balsem waar ik geen allergische reactie van krijg. Het product wordt verkocht bij zowel Rituals als online bij bijvoorbeeld bol.com. De verkoop prijs is 8,90 voor een potje van 20 gram.

De ingrediënten van Rituals Magic Balm Lippen Balsem

De lippen balsem bestaat 99% uit natuurlijke ingredienten. Op de verpakking staat dat het voornamelijk gemaakt is van castorolie. Dit is een olie die bekend staat om uitdroging te bestrijden. Het is bijvoorbeeld ook ideaal voor droog haar! Daarnaast bestaat de lippen balsem uit allerlei soorten heerlijke oliën en extracten zoals perzik extract en plantaardige olie.

Op de verpakking is vermeld dat Rituals Magic Balm bestaat uit calendula en karité. Aangezien ik niet wist wat calendula was, heb ik het eventjes opgezocht. Calendula staat, volgens Viata, ook wel bekend als goudsbloem. Deze bloem staat bekend om zijn helende en ontstekingsremmende werking. Ik had zelf ook nog nooit van karité gehoord en dus heb ik mijn beste vriend Google nog maar een keer geraadpleegd. Op Werfzeep heb ik gevonden dat karité ook wel bekend staat als shea butter. Dit heeft een helende en vochtinbrengende werking.

lippenbalsem

De voor- en nadelen van Magic Balm Lippenbalsem

Voordelen

  • Bij het aanbrengen van de lippen balsem voelt het niet vettig aan ondanks het product bestaat uit vettige producten. Het product voelt niet zwaar aan en het smaakt ook nog is heerlijk. Wanneer mijn lippen extra droog zijn en ik smeer Rituals Magic Balm op mijn lippen dan voelen mijn lippen bijna direct minder droog aan.

  • Een van de voordelen vind ik ook dat het gemaakt is van natuurlijke producten. Ik vind het belangrijk om duurzame en biologische producten te gebruiken. Een van de voordelen is ook dat het product niet getest wordt op dieren.

Nadelen

  • Aangezien ik het product al enkele jaren gebruik, heb ik gemerkt dat het product tijdens de warme zomerdagen compleet smelt. Het product wordt door de hitte van de zon bijna waterdun en loopt dan onder de rand van de deksel. Hierdoor gaat de deksel moeizaam dicht en is het van belang om eerst de randen van de deksel en het bakje eerst schoon te vegen.

  • Ook lijkt het erop dat als het product compleet is gesmolten, de structuur bij het stollen niet meer dezelfde wordt als voor het smelten. Om de een of andere redenen is de werking na het stollen ook minder goed. 

  • Ook vind ik de prijs redelijk duur. De verkoopprijs is 8,90. Ik snap dat het product gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten maar toch vind ik de prijs redelijk hoog voor een lippen balsem. Een potje vaseline van 20 gram is al te koop voor minder dan een euro.

Conclusie over deze lippen balsem

Als ik naar de voor- en de nadelen kijk, zitten er meer nadelen dan voordelen aan dit product. Het trekt snel in je lippen en het ruikt heerlijk. De balsem bestaat uit natuurlijke producten. Daar tegenover vind ik de prijs te hoog en kan het product niet goed tegen warmte. Toch kan ik dit product niet missen in mijn handtas. Het is het enige product waar ik tegen kan en dus koop ik het zeker opnieuw. Kunnen jouw lippen wel andere lippen balsems verdragen, dan raad ik aan om een goedkoper alternatief zoeken.

Welke lippen balsem gebruik jij?

lippen balsem

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email