Kruidvat Originals Pink Clay 1 minuut masker

Kruidvat Originals Pink Clay

Ik ben behoorlijk fan van de Kruidvat Originals lijn. Wanneer je in mijn kast kijkt, zul je dan ook meerdere Kruidvat Originals maskers aantreffen. Ik vind het heerlijk om eens in de zoveel tijd mijn huid te verzorgen met een gezichtsmasker. Met veel plezier kocht ik daarom ook de nieuwe Pink Clay 1 minuut masker. Aangezien het dead sea minerals kleimasker, mij zo goed is bevallen, hoop ik dat dit  Kruidvat Originals masker mij ook niet zal teleurstellen. 

Wat verwacht ik van Kruidvat Originals Pink Clay masker?

Ieder masker werkt anders en dus baseer ik mijn verwachtingen meestal op wat de verpakking beloofd. In het geval van Kruidvat Originals Pink Clay beloofd het mijn huid intensief te reinigen. Hierbij hoop ik dus dat mijn huid er glanzend uit zal zien en mijn huid glad zal aanvoelen. Ik hoop dus ook minder oneffenheden te zien dan voor het masker. Bovendien vind ik het belangrijk om niet al te veel te betalen voor gezichtsmaskers. Het masker van The Body Shop vond ik bijvoorbeeld aan de wat duurdere kant. Het Kruidvat Originals Pink Clay masker valt qua prijs mee, aangezien je slechts €2,49 betaald. 

Waar moet je rekening mee houden met een gezichtsmasker?

Regelmatig wordt de vergissing gemaakt dat tintelingen, een branderig gevoel en/of rode vlekken de gevolgen zijn van het masker dat zijn werk doet. Overigens is dit niet het geval. Het zijn juist tekenen van ontstekingssymptomen. Verwijder dan direct het masker van je gezicht.  

Kruidvat Originals

Al sinds 1975 brengt Kruidvat producten uit waarbij herkenbare ingrediënten de visie is. Inmiddels heeft Kruidvat een uitgebreide lijn van Kruidvat Originals. Naast gezichtsmaskers bestaat de lijn ook uit wasgel voor je gezicht, massageolies, gezichtscrèmes en nog veel meer. Het is een betaalbare lijn waarbij de meeste producten rond de 2 tot 3 euro kosten. Ondanks het een goedkope lijn is, zijn de resultaten verbluffend. Ik gebruik al een langere tijd de teatree gezichtscrème en het deadsea minerals gezichtsmasker van Kruidvat Originals. 

Kruidvat Originals Pink Clay Masker

Voor deze review heb ik dus de Pink Clay Kruidvat Originals aangeschaft. Het masker bestaat uit illiet klei dat een intensieve huidzuiverend vermogen beloofd. Illiet is een mineraal dat een vermogen heeft om de huid weer in zijn oorspronkelijke Ph-waarde te herstellen, dit masker is geschikt voor alle huidtypen. De roze klei zou snel moeten drogen. Het masker bevat ook gemberextract om de revitaliserende eigenschappen te vergroten. Hiermee word je huid dus niet alleen gezuiverd maar ook fris en zacht gemaakt.  

Hoe gebruik je het Kruidvat Originals Pink Clay masker?

Allereerst moet je je huid reinigen, vervolgens moet je het masker met een licht masserende beweging in de huid masseren. Het masker heeft ongeveer 1 minuut de tijd nodig om zijn werk te doen. Na een minuut kun je het Pink Clay masker afspoelen met warm water. 

De ingrediënten van Kruidvat Originals Pink Clay masker

Aqua, Kaolin, Alcohol Denat, Ethylhexyl Stearate, Illite, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Isohexadecane, Titanium Dioxide, Hydrated Silica, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Zingiber Officinale Root Extract, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Carbomer, Sodium Hydroxide, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Ci 16035

Mijn ervaring met Kruidvat Originals Pink Clay masker

Allereerst ruikt het masker vrij lekker. Ondanks ook dit masker van klei is, komt het gemakkelijker uit de fles dan het dead sea minerals kleimasker. Het Kruidvat Originals pink clay masker bevat allerlei kleine korreltjes die als een soort scrub functioneren, wanneer je het masker in de huid masseert. Ik heb eerst een kwast gebruikt om het masker aan te brengen en vervolgens met mijn handen het masker in de huid gemasseerd. Ik wilde graag nog een foto maken met het masker op, maar het masker begon te branden op mijn huid en dus heb ik ervoor gekozen om het masker zo snel mogelijk te verwijderen.

Na het afspoelen met warm water was mijn huid helemaal rood uitgeslagen, tintelden en branden nog een lange tijd na. Dit masker was voor mij dus geen succes. Mijn huid is overigens wel iets zachter dan voorheen, maar ik heb het dan ook flink ingesmeerd met verkoelende zalf om die irritatie te verhelpen. Echt een oordeel over het resultaat kan ik dus niet geven. 

Wil jij het Pink Clay masker van Kruidvat Originals uitproberen?

Het Kruidvat Originals Pink Clay masker kun je logischerwijs kopen bij de Kruidvat. Je kunt hem hier vinden. 

Conclusie over Kruidvat Originals Pink Clay masker

Ondanks het Kruidvat Originals Pink Clay masker voor mij geen succes is, wilt niet zeggen dat het niet een aan wist is voor de Kruidvat Originals lijn. Wat voor mij geld,wilt niet zeggen dat het voor jou ook zo is. Toch ben ik erg benieuwd hoe het masker het bij anderen gaat doen. Ga je hem testen (en reviewen), laat het me dan vooral even weten. Ik zal dit Kruidvat Originals Pink Clay makser dus niet opnieuw kopen aangezien mijn huid er geïrriteerd op reageert. 

Welk masker behoort er tot jouw beauty routine?

Kruidvat Originals

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?