Kokosolie en castorolie, redt jouw droge haar!

Kokosolie en castorolie

Kokosolie en castorolie, twee wondermiddelen als je het mij vraagt. Ik ga het liefste niet naar de kapper! Mijn haar is heilig voor mij en ik doe er dan ook alles aan om het knippen zo lang mogelijk uit te stellen. Soms ga ik gerust een jaar niet, soms zelfs langer. Om het zolang mogelijk uit te stellen, ben ik continu op zoek naar producten die mijn haar gevoed houden en gezond eruit laten zien. Van shampoo’s tot serums en van conditioners tot maskers. Ik probeer het allemaal uit. Nu heb ik dus kokosolie en castorolie ontdekt. Graag wil ik je stap voor stap uitleggen wat ik doe om mijn haar weer een boost te geven.

Kokosolie en castorolie

Het geheim van kokosolie

Kokosolie heeft een dikkere substantie en is wit van kleur. Wanneer je de kokosolie een beetje verwarmd, wordt de olie transparant en vloeibaar. De olie heeft een voedende en hydraterende werking. Dit maakt dat het vaak wordt gebruikt in haar-producten. Het zorgt daarnaast voor een dunne laag rondom je haren dit zorgt ervoor dat jouw haar gezonder wordt en zachter aanvoelt. Het is een soort primer voor je haar. Bovendien zorgt kokosolie ervoor dat je haar weer gaat glanzen en maakt de haar punten glad.

Ik gebruik kokosolie van Puur en Fit . Voor 10 euro heb je een pot van 500 ml aan extra virgin en 100% biologische kokosolie. Ik heb deze pot gekocht bij Bol.com. Deze olie is koudgeperst en ongeraffineerd. Uiteraard voldoet iedere merk voor dit haar masker zolang het onbewerkt kokosolie is. 

kokosolie
Castorolie

De wonderen van costorolie

Castorolie staat ook wel bekend als wonderolie. Waarschijnlijk ken je het wel dat wonderolie ervoor zorgt dat je haar dikker en voller wordt. Deze olie zit bom vol met vetzuren wat ervoor zorgt dat je haar versterkt en je haarwortels voedt. Castorolie geeft glans en maakt je haar onwijs glad. Tijdens het in masseren van deze olie wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Volgens casterolie.nl zorgt dit ervoor dat de ricinolzuur gemakkelijker intrekt.

 

Voor de castorolie gebruik ik het merk Natural Heroes. Voor €18,99 heb je een fles van 300 ml koudgeperste en biologische castorolie. Ook voor de castorolie geldt dat andere merken ook geschikt zijn. Ik heb voor Natural Heroes gekozen omdat het product dierproefvrij, natuurlijk en vegan is. 

Hoe gebruik ik de kokosolie en castorolie?

Ik breng dit haarmasker voornamelijk aan voordat ik ga slapen. Maar het werkt net zo goed gedurende dag, bijvoorbeeld als je jezelf trakteert op een Netflix dagje.

  1. Allereerst kam ik mijn droge haar goed door. Ik zorg ervoor dat ik alle klitten eruit kam
  2. Daarna pak ik de castorolie en neem een royale hoeveelheid in mijn hand
  3. Ik warm de castorolie op tussen mijn handen voordat ik aanbreng op mijn hoofdhuid en over de lengte van mijn haar verspreid. Ik breng het product aan door met mijn vingers door mijn haar te gaan. Als ik niet genoeg castorolie heb dan neem ik nog wat meer en breng dat ook aan over de gehele lengte van mijn haar
  4. Vervolgens pak ik de pot kokosolie. Ik raad je aan om de kokosolie met een lepel uit de pot te halen zodat het niet onder je nagels gaat zitten. Ook de kokosolie warm ik op in mijn handen voordat ik het aanbreng op mijn haar
  5. De kokosolie breng ik ook met mijn handen royaal aan op de gehele lengte van mijn haar, dus van mijn hoofdhuid tot aan de uiteinden
  6. Zorg ervoor dat je beiden oliën goed vermengt met elkaar. Dit door je door met je vingers door je haar te gaan of een grove kam te gebruiken

Nu de oliën zijn aangebracht op je haar zorg ik ervoor dat ik mijn haar vastmaak in een knot bovenop mijn hoofd. Dit doe ik met een elastiek of een haar-klem. Ik gebruik zelf het liefste een elastiek omdat ik dat lekkerder vind slapen. Vergeet niet een handdoek op je kussen te leggen zodat het vet van de olie niet in je kussen trekt. Het beste is om een handdoek dubbel te vouwen voordat je erop gaat liggen. Je kunt er ook voor kiezen om je haar in slaapmuts te stoppen.

De oliën eruit wassen

De volgende ochtend is het uiteraard tijd om de kokosolie en casterolie uit je haar te wassen. Normaal gesproken moet ik het twee keer wassen met shampoo om alle resten er goed uit te wassen. Ik gebruik vaak een shampoo die ervoor zorgt dat mijn haar dikker wordt zoals de Elvive Shampoo Full Fiber. Vervolgens gebruik ik nog een hydraterende conditioner om mijn haar volledig te verzorgen.

Het resultaat

Wanneer mijn haar is opgedroogd, ziet mijn haar er glanzend uit. Daarnaast is mijn haar zichtbaar dikker voornamelijk ook de uiteinden van mijn haar. Ook voelt mijn haar een stuk gladder aan dan voor het masker. Om het resultaat te behouden voer ik dit masker minimaal 1 keer in de week uit. Het liefst doe ik het twee keer wanneer mijn haar een erg droog is.

castorolie en kokosolie

Hoe verzorg jij jouw droge haar?

kokosolie

*Deze pagina bevat affiliate links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?