The Body Shop Hemp – gezichtsproducten met hennepzaden

The Body Shop Hemp - Hennepzaden

Wanneer je last heb van een droge huid is het een zoektocht naar de juiste gezichtsverzorging. Er bestaan zoveel verschillende soorten crèmes, scrubs, lotions en de lijst gaat nog wel even door. Alleen al de lijst van de ingrediënten die worden gebruikt is oneindig. De een nog meer bijzonder dan de ander. The Body Shop heeft ook allemaal prachtige producten voor je gezicht maar onder anderen ook voor je lichaam en lippen.  Nog niet zo lang geleden heeft The Body Shop een nieuwe lijn op de markt gebracht namelijk The Body Shop Hemp. Dit is een lijn dat gebruik maakt van hennepzaden.

The Body Shop

The Body Shop is een wereldwijd bekend merk dat allerlei verzorgingsproducten uitbrengt. Hierbij kun je onder anderen denken aan body lotion, gezichtscrèmes en lippen balsems. De producten die worden verkocht zijn allemaal 100% vegetarisch en bijna de helft is zelfs vegan! Het merk streeft ernaar s’werelds meest ethische, duurzame internationale bedrijf te worden. The Body Shop is een merk die is ontstaan dankzij Anita Roddick. Haar visie is dat een bedrijf een middel is om positieve  veranderingen te kunnen doorvoeren in de wereld.  Het merk heeft met veel goede doelen samengewerkt, onder anderen Green Peace, Community Fair Trade en Ban Against Animal Testing. 

The Body Shop Hemp

The Body Shop Hemp biedt extra verzorging voor extreem droge huid. Hennep is al een langere tijd een van de hoofdingrediënten van hun producten. The Body Shop Hemp collectie is compleet gebaseerd op hennepzaden. De lijn bestaat al een langere tijd maar sinds februari 2020 heeft The Body Shop twee producten toegevoegd, namelijk Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask en de Hemp Shower Oil. In winkel, The Body Shop Utrecht, werd mij verteld dat de twee gezichtsproducten de werking van elkaar versterken. Voor dit artikel heb ik dus het nieuwe gezichtsproduct Overnight Nourishing Rescue Mask aangeschaft voor €20,- in combinatie met de Heavy-Duty Face Protector voor €16,-. 

De complete lijn van The Body Shop Hemp

The Body Shop Hemp lijn van hennepzaden bestaat uit maar liefst 9 producten. Voor dit artikel heb ik twee producten aangeschaft namelijk de Overnight Nourishing Rescue Mask en Heavy-Duty Face Protector. Ben je nou erg benieuwd naar de volledige lijn, bekijk dan hier alle producten: 

  1. Hemp Handprotector 
  2. Hemp Heavy Duty Lip care
  3. Hemp Body Butter
  4. Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask
  5. Hemp Shower Oil
  6. Hemp Heavy-Duty Face Protector
  7. Hemp Hard Working Foot protector
  8. Hemp Body Mitt
The Body Shop Hemp

Wat doet hennepzaad voor je huid?

Hennepzaden zijn een bron van gamma-linoleenzuur, dit heeft een ontstekingsremmende werking. Hierdoor wordt Hennepzaden of hennepolie regelmatig ingezet bij het verzorgen van acne. De zaden zit vol met mineralen, vitamines, vetzuren en aminozuren. Dit maakt dat ze aan steeds meer producten worden toegevoegd. Naast dat het goed is voor de huid, wordt het ook steeds vaker ingezet bij voeding. Hennepzaden doet onder anderen namelijk het volgende: het vermindert  onnodige bloedstolling, het versterkt het immuunsysteem en is hormoon regulerend. 

Hoe is The Body Shop Hemp mij bevallen?

De belangrijkste vraag is uiteraard hoe de producten van hennepzaden mij zijn bevallen. Aangezien het twee producten zijn, wil ik ze graag apart behandelen. Ik heb beide producten van hennepzaden een week gebruikt aangezien er op het nachtmasker staat geschreven dat je het masker slechts 2 tot 3 keer in de week mag gebruiken. 

Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask

Het masker heeft een hele intense geur die de hele badkamer vult. Ik vind de geur heel erg naar natuur en gras ruiken. In eerste instantie moet je wel heel erg wennen aan die geur. De eerste nacht, vond ik mijn gezicht ontzettend tintelen, dit was erg irritant omdat het uiteindelijk ook begon te jeuken. De tweede en derde nacht was dit gevoel weg. Toen had ik dus helemaal geen last van tintelingen. In de ochtend was mijn gezicht een stuk minder droog dan voordat ik ging slapen. Wat dat betreft doet het masker dus zeker zijn werk. Ik zal hem om die reden zeker nog een keer kopen.

Hemp Heavy-Duty Face protector

De dagcrème van the Body Shop Hemp heeft een hele dikke en romige substantie. Iets dat ik in eerste instantie niet had verwacht. Als je er naar kijkt lijkt het namelijk veel dunner maar wanneer je het aanraakt is het echt een dikke substantie. Deze dagcrème heeft een veel minder heftige geur dan het slaapmasker. De crème trekt niet snel in mijn huid. Hierdoor voelt mijn huid gedurende de dag vettig aan en voelt het alsof er iets op mijn huid ligt. Dit vind ik een stuk minder prettig en zou hem daarom ook niet nog een keer kopen. 

Verkooppunten van The Body Shop Hemp

Deze mooie collectie van hennepzaden is te koop bij: The Body Shop, Bol.com en Amazon

Welke producten met hennepzaden gebruik jij?

hennepzaden

*Dit artikel bevat affiliatie links

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?