Power masker full resist – Elvive L’ORÉAL Paris

Elvive power masker van L'ORÉAL Paris

Toen ik tussen de haarproducten keek bij mijn plaatselijke drogisterij, keek ik toch wel even verbaasd tussen het schap met haarverzorgingsproducten. Ik dacht eventjes dat ik een potje pre-workout zag staan. Na wat beter gekeken te hebben, blijkt dit een Power Masker te zijn van Elvive van L’ORÉAL Paris. Het is een masker dat je op verschillende manieren kunt gebruiken, multifunctioneel dus. Voor €16,- schafte ik dit potje aan bij de Trekpleister, wat ik op zich vrij prijzig vind. Ik hoop dus dat het zijn geld waard is.

Wat beloofd dit power masker van Elvive?

Het power masker van Elvive is geschikt voor kwetsbaar en breekbaar haar. Bovendien versterkt het haar dat de neiging heeft om gemakkelijk af te breken. Nu heb ik vrij dun haar van mijzelf en dus kan ik wat extra versteviging wel gebruiken. Op de verpakking staat bovendien geschreven dat je het product op vier verschillende manieren kunt gebruiken. Multi usage noemt Elvive het. Ik deel graag met jou wat dit power masker allemaal voor jou doet.

Hoofdhuid

Je kunt het masker zachtjes in je hoofdhuid masseren. Hierdoor stimuleer je niet alleen de doorbloeding, maar ook je hoofdhuid. Wanneer jij je hoofdhuid masseert, worden voedingsstoffen en afvalstoffen beter uitgewisseld. Dat zorgt er onder andere voor dat de haargroei gestimuleerd wordt. Klinkt natuurlijk allemaal geweldig, maar het kan wel maanden duren voordat je hier resultaat van ziet. Je moet er dus wel een lange adem bij hebben.

Als een spoeling

Je kunt het masker aanbrengen op nat haar als een soort conditioner/masker. Het is de bedoeling dat je het masker 3 minuten in masseert om het daarna het uitspoelen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het je haar weerstand een boost geeft. Overigens kun je het masker van de wortels tot de uiteinden in masseren met dit masker, omdat het zowel voor de hoofdhuid als voor de lengtes geschikt is.

Voor de lengtes

Het masker zit bovendien vol met voedingsstoffen om je haarvezels te versterken. Dit voedt je haar en maakt je haar gezonder. Op de verpakking staan onder andere biotine, vitamine B5 en arginine, maar ook sojabonen olie en zonnebloemolie zitten in dit masker verwerkt.

Als een leave-in

Leave-in conditioners zijn een aanwinst voor je haar. Ik was al groot fan van de leave-in conditioner van Giovanni Cosmetics, maar nu ik zag dat ook dit masker als leave-in gebruikt kan worden, ben ik helemaal fan. Je kunt het aanbrengen op nat en op droog haar. Het beloofd je haar de hele dag sterk te houden.

L'ORÉAL Paris haar masker

De werkzame stoffen van het power masker van Elvive

Het power masker van Elvive bevat Biotine, vitamine B5 en arginine. Ik wist niet precies wat ze deden en dus heb ik dat maar eventjes opgezocht. Op de website beschrijft L’ORÉAl Paris dat biotine breekbaar haar versterkt en haarbreuk tegengaat. Vitamine B5 zou voor een beschermende laag om de haren moeten zorgen, hydraterend moeten werken en laat het haar dikker lijken. Arginine is een cruciaal aminozuur voor de structuur van de haarvezel. Ik wilde er meer over weten en heb daarom wat onderzoek gedaan.

Biotine

Bij een gebrek aan biotine word je haar dof, broos en breekbaar. Vrij logisch dus dat biotine wordt toegevoegd aan dit product, aangezien het voor breekbaar haar geschikt is. Biotine wordt ook wel vitamine B8 genoemd.  Dit vind je onder andere in eieren, melk, lever, noten en pinda’s. Er zijn ontzettend veel supplementen te vinden die zouden beloven om je haar te versterken. Toch zijn de meningen erover verdeeld of het verstandig is om biotine als supplement in te nemen. Velen zijn bang voor een overdosis. Aangezien het nu in een crème zit, neemt je lichaam het anders op dan wanneer je het slikt.

Vitamine B5

Vitamine B5 zorgt, normaal gesproken, onder andere voor de energiehuishouding in je lichaam. Je vindt het in volkorenproducten, melkproducten, peulvruchten, groenten, fruit, vlees en eieren. Het wordt vaak aangeraden tegen stress en vermoeidheid. De Margriet schrijft dat er vroeger werd beweerd, dat het haaruitval kon voorkomen, maar dat is nooit wetenschappelijk bewezen.

L'ORÉAL Paris haar masker
Arginine

Arginine zorgt ervoor dat het de vaten in je haar verwijd. Hierdoor wordt de doorbloeding van je haren verbeterd en dus stimuleert het je haargroei. Dit aminozuur kan je lichaam zelf aanmaken, maar worstel je met haaruitval of dunner wordend haar, dan kun je ze ook als supplementen innemen. De doorbloeding van je haar is namelijk een grote factor dat je haren uitvallen.

Ben je niet dol op supplementen en krijg je het liever meer binnen via voeding? Arginine vindt je in behoorlijk wat producten, zoals tarwe en haver, banaan, chocolade, alle noten en zaden, sojabonen, linzen en bonen. Verder zit het ook in aardbeien, bosbessen, druiven, rozijnen en sinaasappels. En de lijst gaat nog verder met knoflook, radijs, spruiten, komkommer, champignons en uien.

Wil je het Power masker Full Resist van Elvive L'ORÉAL Paris aanschaffen?

Wil jij ook graag dit Power Masker Full Resist van Elvive aanschaffen, dan is hij te koop voor €15,99 bij de volgende winkels: Bol.comPlein, Kruidvat, Wehkamp en Etos. Genoeg plaatsen in ieder geval om het heerlijke Power masker Full Resist van Elvive te kunnen bemachtigen.

Mijn ervaring over het Power masker Full resist van Elvive L'ORÉAL Paris

Allereerst ruikt het product heerlijk, het heeft namelijk een vrij zoete geur als ik het zou moeten beschrijven. Aangezien het product op zoveel manieren te gebruiken is, heb ik het product ook op al die manieren uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat ik het meeste effect heb gezien, wanneer ik het masker gebruik als spoeling. Mijn haar droogt heerlijk zacht op en voelt niet droog aan. Dit vind ik een voordeel want ik ga niet graag naar de kapper. Daarnaast zag ik veel resultaat wanneer ik het gebruik als leave-in masker. Het zorgt zelfs voor een beetje meer volume in mijn haar. Ik heb vrij stei haar van mijzelf, dus volume kan ik wel gebruiken.

Ik heb het Power masker Full Resist van Elvive ook in mijn hoofdhuid gemasseerd, maar daar zag ik niet echt resultaat van. Dat is natuurlijk logisch, aangezien dat maanden kan duren. Ik vind het product iets te duur om het elke keer te doen en dus gebruik ik liever een goedkoper product om mijn hoofdhuid in te masseren. Toch ben ik groot fan van dit power masker van Elvive L’ORÉAL Paris en zal het daarom zeker opnieuw kopen. Het is een vrij grote pot en dus kun je er lekker lang mee doen.

Hoe verzorg jij jouw haar?

Elvive

*Deze pagina bevat affiliatie links

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?