Daten zonder make up, durf jij het aan?

Daten zonder make up

De laatste jaren voel ik me steeds beter in mijn eigen vel. Ik ben gaan leren waarderen hoe ik eruit zie en dat is niet altijd het geval geweest. Helemaal nu ik mijn ontslag heb ingediend, gaat het steeds beter. Er word op tv en in de media steeds meer aandacht besteed aan natuur en daarmee ook een natuurlijk uiterlijk. Misschien ken je de tv-show Pretty & Single wel, waar vrouwen zonder make up gaan daten . Toen ben ik me is gaan afvragen of ik zou durven te daten zonder make up. En dan bedoel ik niet daten met iemand je al langer kent of date night met je vriend, maar echt een eerste date zonder make up. 

Wat voor rol heeft make up in de samenleving?

Make up speelt een vrij grote rol in de samenleving. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen grijpen steeds vaker naar make up. Wanneer jij jezelf mooi opmaakt geeft dat namelijk een bepaalde kracht waardoor jij je krachtiger, zelfverzekerder en sterker voelt. Sommige mensen zijn zo ontzettend goed om zich op te maken dat zij hun hele gezicht kunnen veranderen in iets anders. Misschien ken je die filmpjes wel waarbij vrouwen een volledige transformatie ondergaan. Hier vind je een filmpje van zo’n waanzinnige make up transformatie. 

Ik kan er zelf wel uren naar kijken. Tegenwoordig speelt make up zo’n grote rol dat vrouwen en mannen soms niet meer zonder kunnen. Hoe meer  en hoe vaker jij make up draagt, hoe gemakkelijker je zonder make up je minder mooi voelt. Althans dat is bij mij het geval. Wanneer ik geen make up draag, voel ik mij zo jong. 

Make up is een gewoonte, daten zonder make up niet

Make up is tegenwoordig een gewoonte geworden. Sommige vrouwen durven de deur niet meer uit zonder make up, omdat zij zich willen meten aan de standaard van de mensen in hun omgeving. Daten zonder make up is uit den boze. Je wilt er goed en verzorgd uitzien want je wilt een goede indruk achter laten. De mens heeft een soort van drang om zijn beste ik te zijn en make up draagt daar aan bij. Ik ben zelf een voorstander om vooral te doen waar jij je goed bij voelt, daten met maar dus ook daten zonder make up moet dus vooral kunnen. 

Wat remde mij vroeger?

Zoals ik in mijn inleiding al schreef, het heeft een lange tijd gekost voordat ik mijn uiterlijk ben gaan waarderen. Voorheen durfde ik niet naar school, de winkel of iets dergelijks zonder make up, laat staan daten zonder make up. Ik vind het belangrijk om er verzorgd eruit te zien en make up is daar zeker een onderdeel van. Doordat ik klein ben en er redelijk jong uit zie voor mijn leeftijd, moet ik nog altijd mijn ID-kaart laten zien in de winkels. Vroeger vond ik dit heel vervelend, dan was ik de oudste van de groep en dan moest ik als enige mijn ID-kaart laten zien. 

Een gevoel van schaamte kwam er dan wel bij kijken, helemaal als ik op een date was. Je wilt dan toch een bepaald gehalte van indruk maken en het helpt dan niet als de ober of de eigenaar van de bioscoop om je ID-kaart vraagt. Ja het is echt waar, toen ik 20 jaar oud was ben ik een keer geweigerd bij een 16+film omdat ik mijn ID-kaart vergeten was. Nou geloof me, dan voel je je best wel naar.

Make up heeft mij dus onder anderen geholpen om mij zelfverzekerder en naar mijn leeftijd te voelen. Ondanks ik (nu nog steeds) regelmatig om mijn ID-kaart gevraagd werd, voelde dat vroeger toch minder erg wanneer ik make up op had. Ik ben inmiddels 24 en ik voel me nog steeds 12 als ik geen make up draag. Misschien word ik daarom nu nog steeds om mijn ID-kaart gevraagd. Dus dat is niet echt veranderd, maar ik ben nu wel een stuk ouder en heb dat leren accepteren. 

En durf ik nu te daten zonder make up?

Dat was dus allemaal vroeger, maar hoe zit het dan nu. Mede omdat ik meer aandacht ben gaan besteden aan mijn lichaam door middel van, onder anderen, fitness, ben ik mijn uiterlijk beter gaan begrijpen. Ik heb geleerd hoe ik de punten waar ik tevreden over ben, kan versterken en dat helpt om mij beter te voelen in mijn eigen vel. Ik vind het namelijk een beetje onnodig om met een gezicht vol met make up in de sportschool te staan aangezien je de meeste make up dan ervan zweet.  

Dat heeft mij dus ook geholpen om vaker zonder make up onder de mensen te komen. Inmiddels doe ik veel meer dingen zonder make up, zoals boodschappen doen en met vriendinnen afspreken. Op mijn Instagram (volg mij) staan zelfs een aantal foto’s zonder make up, hierdoor laat ik aan mijzelf zien dat ik fijner zit in mijn eigen vel. 

Maar durf ik te daten zonder make up?

Dit blijft een lastige vraag maar ik denk dat het aan het soort date ligt. Gaan we bijvoorbeeld als eerste date sporten of zwemmen, dan durf ik zeker te daten zonder make up. Misschien komt dat omdat ik het vrij onhandig en zonde vind om mij dan op te maken aangezien de make up uit kan lopen of vlekken. Ik ben dan toch liever op date zonder make up dan als een pandabeer. Staat er een etentje op de planning of een drankje dan zou ik niet daten zonder make up. Ik vind het namelijk heel leuk om me op te maken.

Tot slot over daten zonder make up

Durf ik dus te daten zonder make up? Wanneer de omstandigheden of de activiteiten erom vragen dan durf ik dat wel te doen. Is het mogelijk om mij op te maken, dan doe ik dat liever wel aangezien ik dat momenteel heel erg leuk vind om te doen. Toen ik nog jonger was, zette ik make up in  om mij naar mijn leeftijd en zelfverzekerder te voelen. Momenteel is daar dus een grote omdraai geweest aangezien ik het nu allemaal doe omdat ik het mooi vind. 

Doen wat jouw goed laat voelen

Je moet eigenlijk vooral doen wat jou goed laten voelen. Make up geeft een kracht en die moet je vooral inzetten. Lekker doen wat jou goed laat voelen. Ik gun het iedereen om zich op zijn top te laten voelen. Wanneer het jou helpt om veel make up te dragen, ik zeg doen. Je leeft maar een een keer en dat klinkt ontzettend cliché, maar het is zo waar. Je moet het meeste uit je leven halen en dat lukt alleen wanneer jij lekker in je vel zit, je goed voelt en je krachtig voelt.  

Durf jij te daten zonder make up?

daten zonder make up

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email